Kalasgott!


Jag läser Jennie Benjaminssons blogg regelbundet och varje månad har hon en tävling där man kan vinna massor med fina priser. Så, när månadens tävling visade sig vara en kycklingrätt tänkte jag att jag måste ge mig in i matchen! Jag har en standardrätt med kyckling som jag troligtvis skulle kunna göra i sömnen, kokoskyckling med röd curry! Jag har fått endel inspiration från "Alla hjärtans kokbok" men jag har ändrat så mycket på receptet nu att jag inte kan säga att det är samma recept. Det absolut bästa med den här rätten är att den är superlätt att svänga ihop, går att variera i det oändliga och smakar helt fantastiskt gott! Varför inte bryta upp den vanliga påskmaten med en härlig gryta som känns allt annat än fet? Det blir en gryta med rätt tunn sås och den kan serveras med både nudlar och ris, eller som soppa! Det här receptet ger minst 4 portioner, men då får man vara rejält hungrig så jag skulle nog säga 6-8 personer beroende på hur mycket man brukar äta.


Ingredienser
2 små gula lökar eller en stor
2-3 vitlöksklyftor
2 stora morötter
1 burk minimajs
Sockerärtor (frysta eller färska)
ca 100 gram zucchini ( en halv liten en)
ca 500 gram kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1-2 teskedar röd currypasta (beroende på hur stark den är)
2-3 matskedar mango chutney
1-3 matskedar sweet chilisås
4-6 dl vatten
1 hönsbuljontärning (Jag använder alltid ekologisk!)

Börja med att skala och skiva lök, vitlök och morot. Jag brukar skiva löken tunt och göra "morotspengar" som jag halverar. Vitlöken hackar jag så fint det går! Lägg det hackade i en bunke och skär kycklingen i lagom stora bitar (det vill säga, så de får plats i munnen). Häll en skvätt olja i en stor gryta eller kastrull och vänta tills den blir varm, häll då över grönsakerna från bunken och fräs dem ett par minuter. Häll i kyckling och röd curry och låt det fräsa med ett par minuter. Häll på vattnet så att det täcker grönsakerna och kycklingen och smula ner buljongtärningen. Låt det sjuda under lock i ungefär tio minuter. Under tiden kan man skära minimajsen och zucchinin i lite mindre bitar.

Nu är det dags för kokosmjölken! Jag brukar dra av grytan från plattan under tiden jag häller i den, mest för att det är lättare. Skeda ner mango chutney, sweet chilisås och rör om. Smaka av om det behövs mer av något, jag brukar ofta behöva tillsätta mer chutney för att jag ska bli nöjd. Salt och peppar kan också behövas! Precis på slutet har jag i minimajsen, zucchinin och sockerärtorna och låter de bli varma. Klart! Servera med nudlar, ris, eller ät det som soppa!

Skulle du råkat använda en väldigt stark röd curry (been there, done that) och tycker att det blir just för starkt kan man ha i lite extra vatten eller kokosmjölk. Det funkar också med andra mejeriprodukter som mjölk eller grädde, men man tappar lite av kokossmaken då. ;)

 

Jag serverade med äggnudlar, eller änglahår som min mamma brukar kalla det.





Jag är nog sämst i världen på att fota, men jag skyller på att jag lagade mat på kvällen och inte hade något naturligt ljus! HA! :D





Nya toppar!

Igår var jag och min kära Madrekompadre (mor, alltså) på det stora köpcentret. Jag insåg när vi stegade in på Lindex att jag inte har varit på torp alls i år. Kändes liiite märkligt. Menmen! Jag hade två missions - köpa träningslinnen på intersport och lämna cv. Jag fick köpt linnen, men inte lämnat några cv:n. Varför? INGEN ville ha det! Sjukt tråkigt, men mest för dem eftersom de missar en så härlig och kompetent tjej som jag :P Lurar helt seriöst på att försöka skapa sommarjobb helt själv den här sommaren. Endel kanske känner till att jag gör smycken, med pärlor och musslor. Och jag har en seriös plan på att verkligen försöka komma igång med produktionen och sälja. Slänger upp en bild på mitt absoluta favoritarmband. Och på mina toppar!



Balkongtokig. Igen.


Det är helt fantastiskt! När solen lyser så som den gör idag, blir jag helt lycklig i hela själen. Och jag börjar tänka på mina stackars försummade växter på balkongen. Murgrönen ser ut att ha klarat sig rätt bra, faktiskt! Men min goa jasmine verkar inte ha överlevt. Men jag är inte säker än, får börja rensa i den lite senare när solen börjar nå balkongen. Tänkte försöka mig på en första liiten vattning också, får väl se hur mina hjärtan reagerar på det!

En annan anledning till att jag började tänka på balkongen är för att de pratade om växter och så på nyhetsmorgon. De pratade om att odla potatis i hink, och då satte tankeverksamheten igång! Jag ska försöka mig på detta tänkte jag, och har börjar läsa in mig på hur det ska gå till. Men jag har också börjat tänka på annat jag vill odla i vår/sommar. Smultron, kryddor, tomater, jordgubbar.. och där får jag nog nöja mig. Men det känns så himla mysigt, och nu när balkongen är så fiin så vill jag verkligen göra iordning! Måste se till att få upp gardinerna i år också. Får prata med patrik om det.


Fredagsmyyys

Dagen började inte så roligt med + o,5 på vågen. Inte för att jag är förvånad, men ändå. Bara att köra vidare! Ska strax skutta till bussen för att åka till Friskis och köra ett baspass med min bästa Kixie, det ska bli kul! Och nu sitter jag och försöker tvinga i mig en måltidersättning. Uääh. Tänker ALDRIG mer köpa  sånt som ska smaka bär och banan. Det smakar bara RÖV. Menmen, något måste jag få i mig innan jag tränar.

Annars idag, lär jag spendera kvällen som vilken pensionär som helst. Tittandes på Let's Dance och somna under nyheterna. Se reultatet och gå och lägga mig. TJOFLÖJT vilken fredag! :P  



VÅÅÅR

Jag skiter i att alla säger att det ska snöa imorgon/fredag eller vad som helst. Nu är det vår och det har jag bestämt! Och jag är sjuukt sugen på att köpa nya kläder.. både till våren och sommaren. Tänkte slänga upp lite bilder på grejer jag vill ha. Först ut är ellos. De lite större bilderna är på de plaggen jag VERKLIGEN vill ha :P



Jag är HELT kär i toppen med fjärilen. Första gången på länge jag hittat ett riktigt Malinplagg :) Men jag är i behov av nya träningstoppar också, så nästa stopp blir på intersport!



Och för att göra min stackars mamma glad har jag bestämt mig för att det är dags för en ny vårjacka! Till och med jag har börjat dra mig för att använda min gamla gröna, den börjar till och med bli missfärgad :S Frågan är om jag ska satsa på en schysst, dressad trench coat eller kanske en go fluffig parka? Vila har några schyssta modeller, men inga jag egentligen blir jättesugen på. Om någon vet en affär som har schyssta, klassiska trenchcoats till ett humant pris, give me a ring!



Längesen

NU var det faktiskt riktigt längesedan jag skrev om det som jag från början startade bloggen för - saker! Som ni säkert vet älskar jag prylar, grejer ja ALLT! Men om det är en sak som aldrig slår fel, så är det smycken. Jennifer i min klass är ambassadör för Miss Dee, som jag tycker gör en hel del söta smycken. Framför allt ringarna har jag fastnat för! Men nu för någon dag sedan postade hon en tävling i sin blogg där hon lottar ut det här armbandet
JAG BLEV KÄÄÄR! Jag som inte ens brukar gilla armband, men det här är helt fantastiskt. Inte för att jag vill ha fler konkurrenter, men här en länk till hennes inlägg så ni också kan pröva lyckan ;)

http://mizztang.blogg.se/2011/march/miss-dee-tavlingutlottning.html
Poss och kram!

Lördag


Har en kalaslördag än så länge! Lyssnar på Malins kök, en av alla spellistor jag har på spotify. Där ELO blandas friskt med Aretha Franklin och Veronica Maggio. Röjer lite i köket och plockar i hela lägenheten. Känns skönt att bara göra det ibland, i stilla tempo. Inte rusa runt som en idiot och tokstäda som jag brukar, utan bara gå runt och GREJA. Härligt! Och varva detta med att dansa frenetiskt och sjunga för full hals när låtar som tillåter detta spelas.

Om nån timme dyker kära syster upp, och idag blir hon bjuden på mat. Stekt torsk och potatismos är vad som bjuds en dag som denna, fina fisken! Ikväll blir det fest dessutom, och det ska bli himla kul! Jag är peppad!

Nej, nu ska jag och The Ark rocka loss medan jag diskar. ONEE DAAAY I WILL BECOOOOME, THE FATHER OF A SOOOON!

Veem kan stoppa mig

Näär jag bara rullar fram!

Förutom min extremt stygga mage, som tack och lov är lugnare idag, känner jag att mitt liv verkligen börjar kännas riiktigt bra! Jag tränar i den utsträckningen som jag mår allra bäst av, kosten är inte helt åt helvete, jag trivs med min utbildning och människorna runt omkring mig. Jag är allmänt GLAD! Och som lök på laxen (HA!) har viktnedgången hittills nått över förväntan. Mitt mål är att gå ner sex kilo fram till någon gång i Juni, och jag har hittills lyckats ta mig ner tre, på ungefär en och en halv månad. TJOFLÖJT! Och det utan att egentligen göra några större förändringar i mathållningen.


Nu ska jag iväg och träna, förvisso ett baspass, men det kan vara skönt ibland att inte hoppa så mycket och belasta knän och benhinnor. Hej hopp!

RSS 2.0