Nanotekniken..


Herre min je. Jag som redan har lite livsångest och tvångstankar borde verkligen inte sitta och titta på dokumentärer om till exempel nanoteknik. Men jag kunde inte hejda mig själv när jag surfade runt på svtplay och kom över ett avsnitt av uppdrag granskning där de granskade just detta - nanotekniken. Det är sjukt att tänka sig att den finns runt omkring oss och i produkter som vi använder oss av dagligen. Utan att vi har den minsta aning. Det skulle bli långtåkigt att jag återger hela dokumentären, men kort och gott handlar det om ett ämne som heter Titanium Dioxid, som finns i både solskyddskräm och tandkräm. Ingen verkar veta i vilken grad ämnet påverkar oss eller huruvida just denna nanotyp kan tränga igenom våra cellväggar och dylikt. Men bara en sån sak tycker jag är helt sjuk. De slänger i ett ämne i produkter som de allra flesta människor använder någon gång eller varje dag, utan att ha en minsta uppfattning om vad som händer när ämnet hamnar i vårt system. Jag blir TOKIG. Så nu går jag omkring och läser på alla möjliga saker här hemma för att se om jag hittar just Titanium Dioxid på ingredienslistan.
För er som blir nyfikna, här kommer länken!

http://svtplay.se/v/2328787/uppdrag_granskning/del_5_av_23?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2336657/sb,p103536,1,f,-1

Just another lazy morning..

Låg lite extra länge i sängen idag också, det var faktiskt himla gott. Känner mig grymt mycket mer utvilad än på länge! Börjar iofs våndas lite inför morgondagen, eftersom jag inte alls förstår varför vi ska ha med oss fyra kopior av våra hemtentor? Rätt så knasigt. Och jag har nog aldrig varit mer osäker på ett arbete, så det känns himla dumt att någon annan i klassen ska läsa det, och bedöma. Hm. Nåja.

I måndags hade jag en väldigt intressant diskussion med en av mina motionärer. Vi diskuterade övervikt och viktnedgång, något som alla verkar ha ett intresse av. Min motionär menar på att hon har fått kämpa hela livet för att hålla sig "normal" och inte gå upp i vikt, och att hon nu på senare år har fått det allt svårare. Och det är min bestämda uppfattning att det är svårare för vissa att hålla ner vikten. Det handlar inte om att man äter obscena mängder skräpmat eller liknande, utan jag tror det kan räcka för vissa att man äter bara liite för mycket "vanlig" mat och man går upp i vikt. Sen tycker jag att övervikt ofta porträtteras som något fult, att personer som är överviktiga har dålig karaktär som inte kan hejda sig själva, och det gör mig så jävla förbannad. Jag har en väldigt nära relation till övervikt, eftersom jag bär på det själv och har en släkt där det är en hel del som är eller har varit överviktiga. Vi hade en diskussion i skolan en gång, på ett seminarie, och kom in på just övervikt. En i min grupp menade på att "normalstorleken" blir allt större och att vi liksom accepterar övervikt. Det gjorde mig också arg. Och kanske lite ledsen, också. Jag inser självklart hur jag ser ut och att jag inte är av modell mindre. Men vad är problemet med att acceptera övervikt? Alltså. Jag förstår poängen, man ska inte uppmuntra människor till att bli/vara överviktiga eftersom det kan ge skador osvosv. Men kan man verkligen alltid dra en gräns där en är av normalvikt och en annan är överviktig? Jag är INTE av den uppfattningen. Jag tror inte det är meningen att alla ska vara "normalviktiga" och ligga precis rätt i BMI. Borde man inte istället se till människors hälsa? Och jo, man kan vara överviktig och hälsosam.

Oj, vilken utläggning det här blev, och inte orkar jag slutföra den riktigt heller. Men jag tycker det är så synd att vi tvingas fokusera så mycket på hur vi väger. Jag gör det något extremt, särskilt nu när jag försöker gå ner i vikt. Egentligen borde man tänka på hur man mår, hur man känner sig. Och just nu måste jag erkänna, känner jag mig sundare och mer vältränad än jag gjort på riktigt länge. Tjoflöjt nu ska jag äta en activia!

Laat-la-la-la-laaat

Jag var extremt lat igår. Eller går det att skylla på vädret? Åkte ner till stan vid 11 igår och kikade snabbt på termometern innan, -6? Inte så farligt! När jag kom ut fick jag världens chock. Det där kändes inte alls som sex minusgrader. Så när jag kom hem efter att ha uträttat alla ärenden (förutom blomsterlandet...) borrade jag ner mig i soffan med en bit pizza från i fredags och en stor kopp te. HA! Sen kom jag inte därifrån förrän jag var tvungen att åka till Friskis.

Tanken är att jag ska försöka ta mig till blomsterlandet idag istället, men först ska jag till friskis! De har ju börjat köra yoga 10.00 på tisdagar så jag tänkte att detta blir en ypperlig dag att testa! Eller ja, jag har ju varit på yoga förr men inte på väääldigt länge. Det är ett par år sen, minst tre. Så det känns peppigt! Ber en bön att det inte är lika snålkallt ute som igår, för då är risken att jag ligger på soffan resten av dagen idag också, haha :D Tjoflöjt!

Time too

Vaknade med hjärtat i halsgropen idag. Patriks nya alarm på telefonen ska hängas. NUU! Det var helt brutalt verkligen, lät som att nån tuppjävel hade hakat upp sig. Meen jag lyckades somna om och har drömt massa skumma saker hela morgonen. Allt är som vanligt med andra ord :)
Idag måste jag ner till den stora staden för att lämna böcker på biblioteket och handla lite mat, och när jag varit hemma med den måste jag till bloomsterlaandeet! Det ska bli himla mysigt faktiskt att köpa lite nya blommor och så för det behövs verkligen nu. Jag är så trött på alla mina gröna blad och längtar verkligen efter något med lite färg :)
Fast det lär väl bli någon sådan här också, för att ersätta en som är gammal och vissen, paha! Naaaj nu är det dags för frulle så man kan ge sig ut i kylan, -10 har vi här på Äsperöd. Blärk!

Den första sittningen

Ja, igår begav det sig så att jag var på min aabsolut första sittning, hälsovetarsittningen! Kvällen började finfint med förfest på bussen med Kicki och Johan, och förfesten fortsatte sedan utanför kåren i och med att vi var lite drygt en halvtimme tidiga :P Lagom goa och runda under fötterna började sittningen med lite förmingel. Trevligt! Vi serverades en fördrink som smakade av glocken gold och jordgubbar. Men jag och mina bordsgrannar konstaterade några missar med maten. Till den utsökta potatisgratängen och fläskfilén hade det utlovats grönsaker. Men ack där gick vi bet! De var i första hand avsedda för vegetarianer. Och bären som utlovats till den generösa kladdkakebiten lyste med sin frånvaro. Meeen tack vare kalasfina bordsgrannar hade jag extremt roligt.

När sittningen led mot sitt slut (vilket gick rätt fort, tyckte jag) begav vi oss till höghuset där Anna och Daniel bor och sprang mellan de båda lägenheterna. Kvällen bjöd på både danspass, gitarrspel och barnprogram som förklarar varför vår generation är som den är. Erfarenheter utbyttes och jag fick lära mig ett nytt ord, kryddparty! Avslutade kvällen så gott som nykter strax innan tolv för att traska till bussen med Kicki och Johan. Traskade sedan från bussen utan vantar den nästan 20 minuter långa promenaden pratandes i telefon enbart för att jag är extremt mörkrädd.
Med andra ord blev det en rätt go kväll :)

Piizzaa..

Ikväll blir det pizza och vin på Måltemyrsvägen. Inte helt fel!

En liten tanke

Tänk om man kunde bli snygg och smal av att äta kakor? Det hade varit fint.
Eller kan man göra kakor av vitkål?

Easy to be hard...

När min musiklinje satte upp musikal på gymnasiet fick jag äran att spela Cheryl och sjunga låten Easy to be hard, fast på svenska. En låt som har blivit en av mina absoluta favoritlåtar att sjunga, så jag tänkte dela med mig av den. Den här ljudupptagningen är från min c-kurskonsert i sång och har rätt kass kvalitet. Men ändå :P

RSS 2.0