Sho-sho-sho-shopper!

Jaaha.. då var det dags igen. Har nu lagt en beställning på Yves rocher.  Det meesta är väl till mig, men jag köpte faktiskt något till Patrik den här gången.

Patrik får en återfuktande ansiktskräm, för det tycker jag han behöver. Och jag tänkte att enda sättet att få honom att använda en är att jag köper en. Sagt och gjort! kostade ca 70 kr vilket var halva priset!


Jag hittade den här mascaran också, genomskinlig med guldskimmer! Ingen aning om vad jag ska tro om den, men jag tyckte det lät så fint så jag är tvungen att testa. För 49 kr är den din!


Och parfyyym! Ekologiska hallon, låter det inte supergott!? Hoppas att den är skönt sommarfrisk, och är den inte det kan man väl använda den som spray på toaletten eller nåt ;). Också den för 49 kr!

Man fick också välja en gratis premie, och jag valde två duschkrämer i och med att de i princip är helt slut här hemma. Apelsinen har jag haft innan och den är uuuunderbar! Den andra, med doft av kakaoböna låter också himla mysig och skulle man vilja köpa dem kostar de 44 kr styck!




KLAR!


Nu anser jag att min projektrapport är KLAR! Det är väl förmodligen inte det bästa jag skrivit, men det känns rätt bra ändå. Får jag tillbaka den för att komplettera så må det väl vara hänt. Just nu struntar jag i vilket! Detta innebär att jag nu i princip har tagit sommarlov. På onsdag ska vi iofs ha muntligt seminarium, men det får väl gå! Har några lediga dagar blandat med utbildning och jobb att se fram emot de närmaste veckorna. Hur som helst så börjar jag peppa för en skön sommar. Ska bara vänta in det braiga vädret.

Om jag skulle ha min vanliga tur lär det väl vara strålande sommarväder mellan 21 juni - 24 juli :P


PÖSS

Fredag

Glömde säga en sak eller två om gårdagen.

Jag är nu utbildad hälsoprofilsbedömare! Tjoho! Skulle lätt kunna tänka mig att jobba med det och tjäna storkovan Hell yeeah! Efter fyra kursdagar så är det iofs svårt att förstå att man har utbildats till något, men det lär väl sjunka in inom en snar framtid.

Dessutom frågade en go tjej i klassen mig om jag hade gått ner i vikt, och hur mycket. För hon tyckte det syntes! Ihii. Det gjorde min dag, helt klart. Då känns det inte riiiktigt lika mycket som att jag blir tjockare  och tjockare för att jag går ner i vikt :P Och när jag ställde mig på vågen imorse så var jag sex hekto från min målvikt för Juni, så nu får jag ta i med hårdhandskarna så det forstätter åt rätt håll!

Och något jag vill köpa...



Klänning, 95 kr    Adidas supergirl, 489 kr

Ett avslut

På den här terminen på Friskis! Körde mitt sista pass ikväll med TRE motionärer. Vi rockade hårdare än hårdast, skakade rumpa som bara den och svettades värre än vanligt. Helt otroligt roligt var det! Nu ska jag ta en välförtjänt dusch, och välförtjänt(?) choklad som jag fick av en go motionär.



Poss haaaj!

To drop a few


Här kommer en knasig inblick i Malins huvud. De som känt mig länge vet att jag alltid haft problem med min vikt. Aldrig varit nöjd, gått upp och ner i perioder, och vid ett tillfälle vägde jag riktigt mycket. Det resulterade i att jag blev tvungen att ta tag i mig själv, och jag gick ner 10 kilo mellan januari och juni 2008.  Den här våren har jag återigen gjort ett försök att gå ner i vikt, för att jag såg att jag börjat gå upp igen, och har hittills gått ner ungefär fem kilo. Vill ner ett till innan jag ska gå på bröllop i Juni, för att klänningen jag ska ha ska sitta lika fint som när jag tog studenten. Det konstiga är att för varje kilo jag går ner, desto tjockare känner jag mig. Det är som att det blir tydligare hur mycket jag faktiskt väger, och att fettet syns mer. Jag vet att det låter så himla märkligt, men det känns så. I år vill jag gå ner ytterliggare tre kilo, eller fyra då med det kilot som ska vara borta tills i Juni. Jag försöker satsa långsiktigt och ge min kropp, och mitt psyke lite tid att vänja sig vid att jag gör en förändring. Den här gången ska det gälla för resten av livet, och när jag kommit ner till årets målvikt så får vi väl se om jag känner att jag vill gå ner ännu mer. För att landa på ett okej BMI så borde jag väl gå ner ytterliggare tre eller fyra kilo. Men vi får väl se.

Nu ska jag fortsätta dricka kaffe i alla fall!


31 december -07   5 Juni -08

Das Kök

Jag fick äntligen röven ur och snyggat upp i köket och fotat lite. Vi dras fortfarande med vissa nödlösningar ( som mikrovågugnen på en pyttebord med kaffebryggaren ovanpå) och listerna har fortfarande (!) inte kommit upp. Men i övrigt är väl det mesta som det ska, även om jag har tusen idéer på vad jag vill göra. Men här kommer lite bilder. Titta och njut!




Ja, och det ska upp en vägghylla på väggen bredvid kylskåpet, därför sitter det ett vägguttag mitt på väggen. Men vem vet när det blir av :P




Malin tycker - Blåmögelost

























Javisst, nu har jag testat något som jag för mitt liv aldrig vill äta igen. Estrellas nya dipp med smak av blåmögelost.
Detta kan vara något av det absolut äckligaste jag har smakat. Hur ska jag börja beskriva det? Vid första öppnandet av påsen så misstänkte jag inget ofog, d en luktade helt enkelt blåmögel och det har ju en rätt speciell doft. Blandade ner den i lite turkisk yoghurt och smakade av den genom att sätta tungspetsen mot skeden. Hm, tänkte jag, den smakade lite knasigt. Men det är säkert en såndär dipp som måste stå och gotta till sig! Sagt och gjort, den fick stå i kylen medan jag och bästa pojkvän skalade och skar morötter i stavar. När det var klart tog vi varsin morot och doppade, smakade och bådas ansikten förvreds i ett grin. BLÄÄÄH! För att rädda situationen sa jag att den kanske bara inte passade till morötter, så vi satte plast på skålen, blandade en ny dipp (tur att vi hade köpt en extra...) och mu msade morötter och såg på Star Trek Voyager.

Dagen efter bestämde vi oss för att äta klyftpotatis och jag tänkte i mi tt stilla sinne att då kansk e den där dippen kan funka? Så, med varsin färdigabakad potatis på ga ffeln doppade vi återigen i den där dippen, smakade, och grinade illa. Patrik spottade ut sin bit i slasken och jag svalde med lite god vilja. Den dippen spolades ut i slasken och lever nu loppan i stadens avloppssystem. Den här produkten skulle jag inte ens vilja ge till min värsta fiende, då smaken är obeskrivlig. Den kanske hintar till en smak av blåmögelost men smakar snarare so m jäst.. eh.. jäst ost? Nej jag vet inte. Men vederstyggligt var det!

Det finns dock en annan dipp som jag kan tipsa om, och de t är förmodligen min favorit i morotdopparssammanhang. Utan smakförstärkare och himla mysig, soldipp med chili och lök! Puss och kram och hoppas ni inte redan gjort samma misstag som mig och köpt den där andra.

Detoxing

Den här detoxen går så sjukt bra! Jag har börjat slussa in lite frukt och bär nu, och det känns helt underbart. Och om vågen stämmer så har jag gått ner typ 2 kilo på mindre än två veckor :S Det känns himla knasigt. Men den vikten jag hade idag har jag "bara" haft idag så det kan ju vara vätska och så som fattas. Så jag får helt enkelt väga mig om ett par dagar igen och se om jag lyckats hålla den vikten, score i så fall!

Böss och Kräm

Detox, dag sju

Yes, nu har det gått sju dagar på min detox! Bestämde mig för att detoxa helt by myself och struntade i att köpa en methodrain så som jag brukar (det var enbart en ekonomisk fråga). Hittills har det gått väldigt bra! Det är som jag upptäckt, en verklig konst att inte äta mjukt bröd eller något som smakar sött. Att fika blir samma sak som att ta en kopp kaffe eller en kopp te. Och när det står framdukat allt möjligt gott som innehåller vetemjöl, socker eller kanske både och får jag uppbåda en viljestyrka som inte är av denna värld.  Men det går!

Vad är då effekterna av detta? För mig innebär uteslutande av socker och mjukt bröd en väldigt glad mage. Den gör inte ont alls, faktiskt, och det är himla skönt för en sån som jag som annars brukar ha ont i magen någon gång varje dag. Dessutom har jag ett mycket stabilare blodsocker, och det känns väldigt bra. Saknar ju självklart mina bananer men kommer förmodligen slussa in dem så sakteliga om nån vecka, för att se hur min mage reagerar på dem.

Det är många som undrar vad jag äter egentligen, haha. Det som jag undviker är socker eller allt som smakar sött (förutom morötter), inget mjukt bröd och ingen alkohol. Allt annat äter jag! Men det har blivit mycket fil, keso, ägg, knäckebröd och morötter, haha.


Nej, nu får jag ta tag i den här dagen! Kram!

SMÖR!

Många som känner mig vet att jag hellre skulle äta bajs än att sätta i mig lättmargarin. Okej, kanske inte riktigt så illa, men det ska mycket till för att jag skulle bre "Lätta" eller "Lätt & lagom" på min smörgås. Då skiter jag hellre i det och äter bara bröd. Så, varför är jag en sån margarinhatare? Det hela började väl egentligen under en period då jag helt slutade äta "lättprodukter" överlag. Alltså, de som ska innehålla mindre fett än orginalet. De som innehåller mindre socker har jag inget emot, såvida de inte ersatt sockret med sockeralkoholer. Detta var ett par år sedan, och när jag en gång "råkade" äta en smörgås med margarin på (jag köpte den väl på nåt café, minns inte riktigt..) insåg jag hur sjukt äckligt det smakade. Och när jag ytterligare något år senare läst Mats-Eric Nilssons bok "den hemliga kocken" och fusket med vår mat började jag att läsa maniskt på innehållsförteckningar. Vilket jag fortfarande gör. När man läser innehållet på margarin så finns det en hel del saker man blir fundersam över.

Förutom sådant som påverkar konsistens och hållbarhet(e-ämnen hit och dit..) så har man tillsatt stärkelse. Stärkelse är en kolhydrat som vi finner i bland annat potatis. Detta är väldigt vanligt bland "mindre fett än orginalet"-produkter och bidrar både till smak och konsistens. En annan sak som måste tillsättas är aromer. Detta fantastiska ord som kan betyda nästan vad som helst. Har man tur är det en så kallad "naturlig arom" som man destillerar fram ur till exempel frukt och bär. Sedan finns det sådana som framställts på kemisk väg, men som är identiska de "naturliga" och sist men inte minst har vi de som är helt kemiska och syntetiska och som inte alls liknar de "riktiga" produkterna. Aromer tillsätts helt enkelt för att något ska smaka gott.

Jag har svårt att tro att man destillerat fram aromer från naturligt smör och stoppat i margarinet. Det är rätt svårt att säga när det inte måste specifieras vilken sorts arom man använt sig av. Men att döma av smaken så är i alla fall jag ganska övertygad om att margarin är nåt konstigt hittepå som med största säkerhet inte påverkar mig eller min kropp på ett positivt sätt.

Tidigare i år fanns det en artikel i expressen på detta ämne som man kan läsa här!

Heja smööör!

Mys?



Jag är väl glad för både mig och Mr. P. Ha en go helg!

Nyst... Äsch!


Jag börjar blir trött på mig själv och alla mina "nystartsprojekt". Hur som helst är det dags att jag tar tag i mitt förslappade liv och skapar lite schyssta vanor. Jag har egentligen världens guldläge med en pojkvän som går upp vid fem på morgonen. Eftersom jag ändå oftast ligger vaken kan jag ju lika gärna gå upp med honom (eller något senare, ehhe..). Tanken är att jag ska börja promenera innan frukost. Hade den vanan ett bra tag för nåt år sedan men jag kom änna ur den. Så nu är det dags att plocka upp den igen! 40 minuter innan frukost, i ett schysst tempo. Idag kändes det gött menlöst eftersom jag lyckats vrida till knät på nåt sätt så det gör ont på utsidan om jag går lite "slarvigt" (eller fort) så jag fick dra ner lite på tempot för att kunna fortsätta gå. Hoppas att det blir bättre snart!

Och så ska jag köra en detox igen. Nu är det väl en tre, fyra månader sedan jag gjorde den senaste och jag känner i kroppen att det är dags igen. Eller framförallt så är det väl för motivationen, haha. Den här gången detoxar jag bort socker i ganska många former. Har kommit fram till att jag behöver komma ifrån det söta överlag så det blir väldigt sparsamt med frukt, om ens någon alls, och ingen modifast nu på ett tag. Jag är verkligen trött på att slava under sockret så jag hoppas få till en schysst vänding och avvänjning. Och det blir såklart ingen alkohol under den här perioden och ingen skräpmat eller mjukt bröd. Jag är faktiskt extremt taggad och vill köra igång igen! Jag mår ju faktiskt som bäst när jag inte äter socker eller bröd och det är nog dags att jag börjar tänka mer på det.




Malin tycker!

Tänkte att det kanske är dags att jag börjar använda mig av kategorier och kom fram till att jag ska ha en bloggpunkt som heter Malin Tycker! Den är till för inlägg som handlar om någon form av recension av något. Första Malin Tycker är en filmrecension.



Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen


Jag tror jag struntar i att ta handlingen, för har man inte sett/läst den så borde man göra det! Om inte annat kolla upp grundhandlingen på wikipedia eller nåt. Hur som helst. Igår kväll såg jag och pojkvän denna tredje del i Narniaäventyret (jag vill väl egentligen kalla det för det fjärde, men men). Som Narnianörd var jag faktiskt riktigt uppspelt och nyfiken, eftersom jag har tyckt om de två tidigare filmerna väldigt mycket. De har tagit så fin hänsyn till böckerna och känslan i dem. Kung Caspian och skeppet Gryningen började väldigt bra, kusinen Eustace var precis så där jobbig som i boken. Men ju längre filmen gick desto mer fundersam blev jag. Jag tyckte att de hade huggit bort för mycket på viktiga och roliga bitar, som har mycket större plats i boken. Och i och med att filmen "bara" var 1 timma och 45 minuter tycker jag de kunde utnyttjat historien mycket bättre. Jag upplevde också att de hade lagt till saker, som inte var med i boken. Det kan vara jag som inte kommer ihåg dem, men det där med gröna dimman känner jag verkligen inte igen. Och några saker var i "fel" ordning, tror jag bestämt. Självklart förstår jag att man måste göra en modifiering av boken för att få ihop ett manus (som Sagan om Ringen). Men Narnia är inte Sagan om Ringen. Min uppfattning är att de stundtals har svävat iväg från boken helt utan anledning, och lagt till saker som inte tillför någonting till historien.

Men jag tycker egentligen att filmen var bra - trots att jag har endel synpunkter. Georgie Henley fångar verkligen karaktären hos Lucy och gör ett sjukt bra jobb (även om hon var bättre när hon var yngre ^^). Och eftersom jag är en sån Narnianörd är jag rätt glad att de faktiskt gör film av böckerna. Nu väntar jag bara på resten!

(Och i väntan på dem ska jag nog läsa "Min morbror trollkarlen")

Hej!

RSS 2.0